Vivianne Bendermacher is één van de oprichters en eigenaren van Techionista. Zij schuift regelmatig aan bij het televisieprogramma RTL Boulevard als technologie-expert. Ze geeft lezingen en is regelmatig dagvoorzitter bij congressen en evenementen over technologie.

We praten over vrouwen in technologie, de toekomst en de impact, onder meer ook op vernieuwing in de media.

Vivianne Bendermacher podcast

Vivianne Bendermacher was hoofdredacteur van diverse magazine’s, zoals Kijk Magazine, Viva en Know How. Daarvoor had zij journalistiek gestudeerd aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Samen met Tamira van Roeyen heeft ze Techionista opgericht. Zij zetten zich in voor de empowerment van vrouwen via technologie.

Vivianne volg ik al wat langer. Zij is, net als ik, actief in het Permanent Beta netwerk. Het leuke vind ik dat ze technologie en de consequenties daarvan op een hele open en ontspannen manier toegankelijk maakt.

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast: iOS en iPhone of Android.

Samenvatting

Dit is wat mij bijblijft van deze podcast:

  1. Wat is het doel van Techniosta?
  2. Wat ziet Vivianne als belangrijkste ontwikkelingen?
  3. Waarom zoekt Vivianne offline momenten op?
  4. Hoe ziet de technologische toekomst eruit?

#1 Het doel van Techionista is om vrouwen op te leiden en te inspireren om te gaan werken in de ICT en technologie. Vrouwen zijn niet betrokken aan de voorkant van technologie. Diversiteit (in bedrijven) leidt tot kwaliteit en betere bedrijfsprestaties.

#2 De belangrijkste ontwikkeling in technologie is volgens Vivianne kunstmatige intelligentie. Zij verwacht hier veel van. “Het gaat ons veel tijd en moeite besparen.” Ze heeft zelfs een tijd lang een robot (Amy) als assistent gehad. We praten ook over vaardigheden die nodig zijn in een snel veranderende technologische toekomst.

[pullquote cite=”Vivianne Bendermacher” type=”center”] “Kunstmatige intelligentie gaat ons veel tijd en moeite besparen.”[/pullquote]

#3 Wat zijn momenten dat ze offline momenten op zoekt? Zij doet dit bewust als ze tijd doorbrengt met haar dochter en als ze in de natuur is. “Het werd steeds meer een pull dan een push. Dat voelde op een gegeven moment niet meer goed.”

#4 Het waardeoordeel over een tijd is aan diegene die erin zit: “We kunnen er hooguit over speculeren.” Het is volgens Vivianne wel belangrijk om nu wel kritische vragen te stellen, bijvoorbeeld over privacy en veiligheid.

Vivianne Bendermacher interview

Met Vivianne bij Technionista

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt door:

  • Patreon supporters van de Project Leven Show

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Vivianne en ik over hebben gepraat:

We hadden het over deze podcast afleveringen:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!