Transhumanisme, Posthumanisme & Scifi. Podcast over transhumanisme bij Biohacking Impact. Met o.a. Peter Joosten (NL), Mark O’Connell (EN) & Agi Haines (EN).

Transhumanisme podcast

Dit is een verdieping aflevering. Dat betekent dat ik één onderwerp verder uitdiep aan de hand van theorie, gerelateerde concepten, voorbeelden uit de praktijk en een paar kortere interviews. In dit geval doe ik dat met Mark O’Connell en Agi Haines. Beide heb ik geïnterviewd op de Brave New World conferentie 2018 in Leiden [link onderin].

  • Mark O’Connell (IER) is auteur van diverse boeken, waaronder Mensmachine (in het Engels: To be a machine), wat gaat over het transhumanisme en prominente spelers daarin;
  • Agi Haines (EN) is een kunstenares en een speculatief ontwerper. Haar focus ligt op het ontwerpen van de mens van de toekomst.

In deze aflevering praat ik over het transhumanisme. Wat is het? Wat is het verschil met posthumanisme en welke ontwikkelingen vallen hieronder? Wat zijn argumenten van voor- en tegenstanders? Voor de interviews geef ik zelf een langere inleiding over hoe ik naar de thematiek kijk.

Beluister de aflevering hieronder:

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast:

Helemaal fijn als je een review op één van deze kanalen achter laat!

Shownotes

Dit zijn externe links die ik heb gebruikt:

Wil je meer weten over biohacking?

Video

De afzonderlijke interviews verschenen ook op het YouTube kanaal van PeterJoosten.net. Bekijk en beluister de interviews hieronder.

Interview met Mark O’Connell

Interview met Agi Haines

Mijn interview bij Radio 1

Mijn interview bij Editie NL

Mijn Youtube video over transhumanisme in films en series

Meer lezen?

Dit zijn links naar artikelen die ik over deze thema’s schreef op mijn blogs:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!