Magnetisme, Photobiomodulation & Tai Chi. Podcast interview met Tjeerd Verbeek voor de Project Leven Show. Wat is het effect van lichttherapie op je gezondheid? Hoe kun je beter slapen of meer focus krijgen met magneettherapie? Wat zijn de meest onconventionele methoden om gezond te blijven? Wat is Tai Chi en TRE?

Tjeerd Verbeek podcast

Tjeerd Verbeek is Tai Chi docent. We praten over wat dit is en wat je eraan hebt. Daarnaast hebben we het over een heel scala aan onbekende, onconventionele en bijzondere methoden om je gezondheid te bevorderen. Zo praten we over Tension Release Exercise (TRE), photobiomodulation en magneettherapie.

Als ik zie wat Tjeerd doet, dan denk ik vaak: ‘Zo ben ik over 20 jaar.’ Hij is breed geïnteresseerd en combineert hele oude en oosterse methoden met de allernieuwste gadgets en inzichten.

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast: iOS en iPhone of Android.

Samenvatting

Dit is wat mij bijblijft van deze podcast:

  1. Wat is Tai Chi?
  2. Wat is Tension Release Excercise?
  3. Wat zijn de voordelen van photobiomodulation?
  4. Waarom is magneettherapie goed voor je gezondheid?

#1 Wat is Tai Chi? Tjeerd legt uit wat de verschillende elementen van Tai Chi zijn. In China wordt het ook wel de ‘moeder van de vechtkunst’ genoemd. Hij vertelt ook hoe hij erbij is gekomen en zich ontwikkeld heeft tot docent.

#2 Wat is Tension Release Excercise? Dit is een eeuwenoud mechanisme om spanning los te laten. Hoewel het heel zweverig klinkt, is deze manier van jezelf ontdoen van stress heel normaal bij dieren. Tjeerd legt uit hoe het werkt.

[pullquote cite=”Tjeerd Verbeek” type=”center”] “Photobiomodulation helpt tegen bijna alle type aandoeningen.”[/pullquote]

#3 Wat zijn de voordelen van photobiomodulation (PBM)? Een ander woord hiervoor is ‘lichttherapie’, en dan specifiek het gebruik van infrarood van bepaalde frequenties. Het effect hiervan is dat de mitochondriën in de cel beter gaan functioneren en meer ATP (de vorm van energie in het lichaam) gaan produceren.

#4 Waarom is magneettherapie goed voor je gezondheid? Naast PBM heeft Tjeerd zich jarenlang verdiept in magneettherapie. Specifiek gaat het om het pulseren van magneten (Pulsed Electro Magnetic Frequency). Je kan dit toepassen om beter te slapen of tijdelijk meer focus te krijgen.

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt door:

  • Patreon supporters van de Project Leven Show
  • Boek Biohacking (mijn eigen boek)

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Tjeerd Verbeek en ik over hebben gepraat:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!