Seksualiteit, Relaties en Liefde. Een gesprek met seksuoloog Mandy Ronda over intimiteit, sensualiteit, erotiek, tantra, passie en (romantische) liefdesrelaties.

Mandy Ronda podcast

Mandy is ‘sexual empowerment coach’. Zij geeft workshops en coacht individuen en stellen in het bekrachtigen en bevrijden van hun seksualiteit.

Zelf vond ik dit een spannend interview, omdat het toch een intiem onderwerp is. Mandy vertelt in de podcast juist dat seksualiteit meer is dan alleen fysiek genot, maar dat het ook gaat om heling en verbinding.

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast: iOS en iPhone of Android.

Samenvatting

Dit is wat mij bijblijft van deze podcast:

  1. Waarom ligt er veel schaamte rondom seksualiteit en genot?
  2. Hoe verschillen de vragen van mannen en vrouwen rondom seksualiteit?
  3. Wat is het belangrijkste element in een relatie?
  4. Hoe kun jij je libido verhogen en wat zijn manieren voor mannen om het orgasme uit te stellen?

#1. De schaamte rond seksualiteit en genot begint vaak al op jonge leeftijd. Volgens Mandy Ronda is één van de misverstanden bijvoorbeeld dat naaktheid direct wordt geassocieerd met seksualiteit.

#2. De vragen die Mandy krijgt van mannen en vrouwen verschillen. Mannen vragen zich af hoe porno zich verhoudt tot de seks met de partner. Vrouwen stellen vaak de vraag hoe ze hun seksleven een impuls kunnen geven of dat ze juist meer erotiek willen dan hun partner en hoe ze daar mee om kunnen gaan.

[pullquote cite=”Mandy Ronda” type=”center”] “Seksualiteit is meer dan alleen fysiek genot, maar gaat ook om heling en verbinding.”[/pullquote]

#3. Volgens Mandy is vertrouwen is het belangrijkste in een relatie. Dit gaat zeker ook over seks. De kern van een goede seksuele relatie start met het bespreken van “wensen en grenzen”.

Als je als stel langer bij elkaar bent, dan loop je het risico om versmolten te raken en de passie te verliezen. In het interview vertelt Mandy over manieren om deze aantrekkingskracht weer terug te krijgen.

#4. In de podcast vertelt Mandy over manieren om je libido te verhogen. Dit zijn onder meer krachttraining (maar niet te veel) en gezonde voeding. Daarnaast vertelt Mandy over manieren voor mannen om een orgasme uit te stellen.

podcast Mandy Ronda

Met Mandy Ronda

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt door:

  • Patreon supporters van de Project Leven Show

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Mandy Ronda en ik over hebben gepraat.

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!