Sanne Blauw is econometrist. Ze schreef het boek Het bestverkochte boek ooit (met deze titel) en schrijft bij de Correspondent over data, cijfers, statistiek en kunstmatige intelligentie. In dit gesprek praten we over deze thema’s: de rol van statistiek in ons leven, het gebruik van cijfers in de media en de beloftes van kunstmatige intelligentie.

Sanne Blauw podcast

Sanne Blauw is correspondent Ontcijferen bij de Correspondent. Waar zij zich eerder richtte op data en statistiek, schrijft ze nu veel over kunstmatige intelligentie. Ze gaf een theatercollege aan de hand van haar boek en sprak op TEDx Maastricht over het gebruik van statistiek in de media (en hoe jij je daar tegen kan wapenen).

De reden dat ik ooit met de blog Project Leven was begonnen waren sporthorloges. Dit is later uit de hand gelopen. Onder de term quantified self was ik benieuwd wat ik allemaal van mijn leven kon meten en wat je hiermee kan. Om die reden vond ik het vooral leuk om dit interview te doen, aangezien mijn mening hierover in de afgelopen jaren wat is gewijzigd.

Wil je altijd nieuwe podcastafleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast:

Helemaal fijn als je een review op één van deze kanalen achter laat!

Shownotes

Waar hebben we het over gehad? Dit zijn alle relevante links:

Wil je meer weten over biohacking?

Video

Dit interview verschijnt ook op het YouTube kanaal van PeterJoosten.net. Bekijk en beluister het interview hieronder.

Interview met Sanne Blauw

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Sanne Blauw en ik over hebben gepraat:

We hadden het over deze podcastafleveringen:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!