Robert Bridgeman geeft lezingen, workshops, retraites en workshops in diverse landen over persoonlijke ontwikkeling, bewustzijn en spiritualiteit. Hij is coach en meditatietrainer, auteur van diverse boeken en oprichter van de organisatie Bridgeman. Binnen Bridgeman worden transformatie- en meditatiecoaches opgeleid en trainingen gegeven in het bedrijfsleven. Zijn missie: organisaties, particulieren en topsporters helpen hun potentieel ten volle te benutten.

Robert Bridgeman podcast

Robert Bridgeman heeft een academie, een bedrijf dat trainingen aan organisaties geeft over emotionele intelligentie en een stichting. Hij is één van de 100 trainers van de methode Search Inside Yourself. Dat is een methode voor mindfulness in het bedrijfsleven dat voortkomt uit een samenwerking tussen Google en Stanford University.

Robert was niet altijd al bezig met spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. Na een aantal heftige ervaringen mediteerde hij wekenlang in kloosters, zat in zweethutten met sjamanen en beklom samen met Wim Hof in 48 uur de Kilimanjaro. In de podcast aflevering vertelt hij daar meer over.

Dit was één van de eerste podcastinterviews die ik heb gehouden die meer gaan over spiritualiteit. Ik vind het bijzonder dat Robert Bridgeman zijn werk bereikbaar en inzichtelijk maakt. Als geen ander maakt hij de connectie tussen (Westerse) technologie en (Oosterse) concepten zoals spiritualiteit en energiewerk.

Wil je altijd de nieuwste podcastafleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast: iOS en iPhone of Android.

Samenvatting

Dit is wat mij bij is gebleven van deze podcast:

  1. Dagelijkse meditatie is een basis voor optimaal leven
  2. Het zweverige is eigenlijk van mediteren af
  3. Mensen worden bewuster
  4. Hoe kun je lichter leven?

#1. “Dagelijkse meditatie is een basis voor optimaal leven”. Volgens Robert is meditatie zowel hersentraining als ook emotionele intelligentie training en spirituele training. Door mediteren kun je je angsten verminderen, wordt je wijzer en socialer. Wat volgens hem belangrijk is, is dat het een ‘ongoing process’ is. Probeer door de dag af en toe je bewust te zijn van het hier en het nu en je lichaam.

#2. Het zweverige is eigenlijk van mediteren af. Steeds meer grote organisaties passen mindfulness toe. Dit komt mede door het programma Search Inside Yourself dat binnen Google is ontwikkeld en omdat er steeds meer wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar het effect van mindfulness. Deze trainingen worden tegenwoordig ook gegeven bij de politie, defensie, brandweer en in de artsenopleiding.

[pullquote cite=”Robert Bridgeman” type=”center”] “Dagelijkse meditatie is een basis voor optimaal leven.”[/pullquote]

#3. Spiritualiteit was altijd heel normaal. Veel normaler dan we het tegenwoordig beschouwen. In de vierde eeuw na Christus heeft de Kerk spiritualiteit afgestraft, omdat op dat moment ketterij is ontstaan. In die periode zijn meer dan miljoen mensen vermoord, zoals sjamanen en zieners. Nu is er volgens Robert een omslag gaande: “De mensheid is aan het ontwaken. Mensen worden bewuster”. 

#4. Het belangrijkste doel van Robert is om mensen te helpen transformeren door ze in contact te brengen met hun kern. De basisvraag: “Wat zit er tussen jou en je kern?” Het doel is om lichter te leven, door af te komen van negatieve gedachten en beperkende overtuigingen (die bijvoorbeeld zijn ontstaan in je jeugd). Meditatie is hierin een hulpmiddel, maar het is maar één van de methoden. Het gaat ook om het vinden van je passie. Dat is volgens Robert het GPS van je ziel.

Robert Bridgeman interview

Met Robert Bridgeman voor het podcast interview

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

De podcast werd mede mogelijk gemaakt door:

  • Paneuromix nootropics, voedingssupplementen voor je hersenen (gebruik code PROJECTLEVEN voor 10% korting)

Tips direct toepassen?

Wil jij alles uit het leven halen? Wil je direct meer energie en focus hebben? Op een snelle en makkelijke manier, zonder weinig moeite? Download dan de gratis cheatsheet hieronder met 9 concrete tips die je meteen kan toepassen. Deze zijn mede gebaseerd op de inzichten van al mijn podcast gasten. Je ontvangt dan ook de take-aways en uitgeschreven transcriptie van één van de podcast interviews.
[cp_slide_in display=”inline” id=”cp_id_9831b”][/cp_slide_in]

Meer lezen?

Over deze andere podcast interviews hebben we het gehad:

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Robert Bridgeman en ik over hebben gepraat.

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!