Kritiek op CrossFit. Wat zijn de twee meest gemaakte fouten van CrossFit atleten? Ik sprak in de podcast met Nolan Mooney, één van de CrossFit Flowmasters en betrokken bij onder meer de Lowlands Throwdown en CrossFit FSF in Driebergen. 

Podcast met Nolan Mooney

Nolan Mooney is Flowmaster van CrossFit. Hij geeft instructieweekenden voor de Level 1 en Level 2 cursussen CrossFit wereldwijd. Daarnaast geeft hij nog drie keer per week training in de box in Driebergen. Voor de Lowlands Throwdown doet hij de programmering van de workouts, zowel in de kwalificaties als voor het hoofdtoernooi. 

Altijd nieuwe podcasts van me luisteren? Abonneer je op de Project Leven Show!

Mijn samenvatting

Dit heb ik geleerd van mijn gesprek met Nolan:

  • Het verschil tussen CrossFit als sport en als methode. Oftewel, het verschil tussen Rich Froning en een vrouw van 77 die nog steeds een split jerk doet. Hij vertelt welke atleet hij het meest kan waarderen.
  • De 2 meest gemaakte fouten door CrossFit atleten. Maak jij die fouten ook?
  • De belangrijkste regel die hij zichzelf als coach stelt. 
  • Kritiek op CrossFit en zijn reactie daarop. 
  • Een hint over de programmering van de qualifier voor de Lowlands Throwdown. 

De Shownotes

Dit kwam er nog meer aan bod.:

Eerder schreef ik op de blog deze artikelen:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!