Persoonlijk leiderschap en Ayahuasca. Mijn interview is met Wiggert Meerman over persoonlijke groei, Indiaanse stammen, psychedelische middelen en optimaal presteren. In gesprek met serie ondernemer en mede podcaster Wiggert Meerman.

Podcast met Wiggert Meerman

Wiggert Meerman ken ik al langer. Zo was hij spreker op de laatste Super Lifestyle Summit die ik samen met Susan organiseer. Je kan de podcast trouwens prima luisteren zonder dat je bij de Summit aanwezig was.

Zijn compagnon Michel Vos (van zowel Eindbazen als Nootrofit) was overigens spreker op de allereerste Super Lifestyle Summit in 2015. Een verslag van beide lezingen kun je vinden in de link onderaan dit artikel.

BONUS: na afloop van de podcast heb ik een interview ingevoegd dat Wiggert Meerman met mij heeft gehouden voor de podcast van Nootrofit. Daarom is de podcast wat langer dan anders.

Altijd nieuwe podcasts van me luisteren? Abonneer je op de Project Leven Show!

Mijn samenvatting

Dit heb ik geleerd van mijn gesprek met Wiggert:

  • Waarom gaat hij 6 weken bij een Indianenstam in Brazilië wonen?
  • Welke rol hadden Braziliaanse jiu-jitsu, Mixed Martials Arts en Grappling in zijn leven?
  • Hoe belangrijk is afwisseling in training (en in je leven)?
  • Welke supplementen neemt hij in aanvulling op zijn voeding?
  • Hoe kan Ayahuasca helpen met zakelijke problemen of een burn-out?

[pullquote cite=”Wiggert Meerman” type=”center”] “Ga maar eens zes weken in de jungle zitten zonder dat je gek wordt.”[/pullquote]

Wiggert Meerman gaat 6 weken leven bij een inheemse stam in Acre, Brazilië. Zijn doel: weer in connectie komen met Moeder Natuur. Zijn uitdaging: leven op een 100% plantendieet en helemaal offline zijn.

Hij is heel open over zijn eigen ontwikkeling en fouten die hij in de afgelopen jaren heeft gemaakt. Hij vertelt over zijn thuissituatie en de rol van vechtsporten als uitvlucht, zoals Braziliaanse jiu-jitsu. Hoe bepalend zijn momenten in wedstrijden en trainingen in zijn spirituele groei?

Wiggert Meerman podcast

Met Wiggert Meerman in de Eindbazen studio

Als je optimaal wil presteren in een vechtsport, dan moet je daar gericht op trainen. Heel gericht trainen is niet perse gezond. Wil je dat bereiken, dan moet je zorgen voor meer afwisseling. Zoals rust en herstel, door yoga en meditatie. Hieraan gerelateerd: in de laatste jaren heeft hij een transitie meegemaakt om bewuster bezig te zijn met reflectie, zingeving, ego en mindset.

[pullquote cite=”Wiggert Meerman” type=”center”] “Zwavel is één van de supplementen om sensitiever te worden.”[/pullquote]

Wat voor supplementen neemt hij zelf? ‘s Ochtends neemt Wiggert krillolie, vitamine B en selenium. ‘s Avonds zwavel en magnesium. De basis is gezonde voeding, supplementen moeten echt een aanvulling zijn. Zelf was ik vooral benieuwd naar de rol van zwavel. Dit ontgift je hersenen in je slaap, waardoor je hersenen optimaal blijven werken.

Welke rol heeft psychedelica zoals Ayahuasca in zijn leven? Hoe helpt dit in het oplossen van uitdagingen in het zakendoen, in relaties of in sport? Het is een intense manier om aan je diepere zelf te werken. Daarom moet je het serieus nemen en niet voor de lol doen.

Super Lifestyle Summit

Wiggert tijdens de Super Lifestyle Summit

De Shownotes

Dit kwam er nog meer aan bod:

Eerder schreef ik op de blog deze artikelen waar we over spraken:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!