Nondualiteit, Ego en Podcasten. Podcast interview met Patrick Kicken, radio-dj en host van de podcasts Leven zonder Stress en Praten over Bewustzijn. We praten over zelfbewustzijn, advaita, humor en podcasten.

Patrick Kicken podcast

Patrick Kicken is een radio-dj en host van verschillende podcasts. Hij was ondermeer dj bij Veronica, 3FM en SkyRadio. Hij was ook één van de eersten in Nederland die bezig was met websites, video’s en podcasts. Zijn bijnaam is niet voor niets de ‘Podcast Koning’ van Nederland. 

Vóór mijn interview met Patrick had hij mij geïnterviewd. Net als dat gesprek, verliep dit interview voor mijn podcast heel natuurlijk. We hebben het daar ook over in de podcast: hoe kan het dat we samen in de ‘flow’ komen? 

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast: iOS en iPhone of Android.

Samenvatting

Dit is wat mij bij is gebleven van deze podcast:

  1. Wat is nondualiteit?
  2. Bestaat het ego wel?
  3. Het willen voortplanten is een belangrijke drijfveer voor (onbewuste) keuzes die we maken
  4. Wat zijn interessante ontwikkelingen op internet?

#1. Nondualiteit gaat uit van het alomvattende. In ons interview legt Patrick het uit aan de hand van het gesprek dat we voeren. Zijn we twee individuen of is er eigenlijk één entiteit, waar zowel ik, Patrick als jij als luisteraar uit bestaat?

#2. Nondualiteit is een term uit de Advaita, een filosofisch-religieuze stroming uit India. De kern is dat de wereld één verschijning is. Wij zijn bewustzijn, oftewel een mogelijkheid tot een wereld. Dit brengt ons op de vraag: bestaat zoiets als het ego wel? Is het ‘ik’ de bestuurder van het leven of juist de verhalenmaker achteraf?

[pullquote cite=”Patrick Kicken” type=”center”] “Is dat ‘ik’ niet de verhalenmaker achteraf?”[/pullquote]

#3. Het lichaam grijpt alles aan om zichzelf te willen voortplanten. Dit is niet altijd bewust, maar zijn vaak onderbewuste processen. Zo hebben we het in ons gesprek over het toilet van Patrick. Dit noemt hij het “ego museum”.

#4. Patrick is een innovator op het gebied van internet en podcasts. Wat ziet hij als interessante ontwikkelingen? Hij is nu bezig met ‘livestreamen’ van interviews en podcasts op meerdere kanalen. Facebook is hier ook mee bezig, zowel op het gebied van video en audio.

Patrick Kicken podcast

Podcast opnemen met Patrick Kicken

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt door:

  • Patreon supporters van de Project Leven Show

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Patrick Kicken en ik over hebben gepraat.

Deze podcasts kwamen aan bod in ons gesprek.

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!