Burn-out, focus en persoonlijke vrijheid. Een podcast interview met Kasper van der Meulen. Kasper van der Meulen noemt zichzelf een ‘lifestyle avonturier’. Hij schreef de beststeller ‘Mindlift’ en hij geeft wereldwijd trainingen en lezingen over focus, persoonlijke vrijheid en koude training.

Een gesprek over hoe hij zijn problemen (burn-out, migraines, verslaving en overgewicht) heeft omgezet in een hele andere levensstijl , waar hij zoekt naar de optimale mentale staat. Zo zegt hij zelf: “De kwaliteit van leven is afhankelijk van hoe jij je aandacht focust.” 

Kasper van der Meulen podcast

Net als ik heeft Kasper van alles geprobeerd: van allerlei diëten, intermittent fasting (hij eet 1 maaltijd per dag), een marathon rennen (op blote voeten) en ijszwemmen. Wat betreft dat laatste; Kasper is opgeleid door Wim Hof.

Voor de podcast interview ik experts en toppers op allerlei diverse gebieden. Het leuke van dit interview vond ik dat Kasper ‘all over the place’ is. Van persoonlijke groei tot flow, focus, peak performance, de fysiologische effecten van kou of het effect van een cafeïne dutje.

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast: iOS en iPhone of Android.

Samenvatting

Dit is wat mij bijblijft van deze podcast:

  1. Hoe deelt Kasper zijn dag in?
  2. Wat is de optimale staat van zijn?
  3. Om succesvol je leefstijl te veranderen, moet je ook een andere levenshouding hebben

#1 Kasper start zijn dag met een aantal vaste rituelen. Zijn ochtendritueel bestaat uit een aantal onderdelen: mediteren, bewegen (zoals ondersteboven staan), mobiliteit trainen, aarden (contact maken met de grond), buiten zijn, zonlicht binnen krijgen, ogen trainen, water drinken, een ijsbad nemen, handmatig zijn koffiebonen malen en squatten met zijn dochter.

Verderop in de podcast vertelt hij ook hoe hij eet, hoe hij traint en wat hij meet. Kasper probeert in zijn lichaam te voelen naar wat hij nodig heeft qua voeding, training en/of herstel.

#2 Kasper probeert de ‘flowstate‘ op natuurlijke wijze te bereiken door bewust met je aandacht om te gaan. Hij kijkt in een situatie naar de juiste balans tussen het niveau van uitdaging en het niveau van bekwaamheid. Eigenlijk moet de taak net wat moeilijker zijn dan je aankan. Dan kom je in flow.

[pullquote cite=”Kasper van der Meulen” type=”center”]”De kwaliteit van leven is afhankelijk van hoe jij je aandacht focust.”[/pullquote]

#3 Je kan je leefstijl veranderen, maar je houding is minstens zo belangrijk. Mensen die succesvol veranderen, die stoppen met leven in angst en gaan leven vanuit liefde. “Je krijgt een hogere kwaliteit van leven als je uitgaat van liefde en zelfacceptatie.”

Daarom volgt Kasper geen media, omdat media drijft op angst. Ons brein is geprogrammeerd om negatieve dingen 5x zo serieus te nemen als positieve dingen. Kortom, een simpele hack om je leven leuker te maken = geen media en nieuws meer volgen.

podcast Kasper van der Meulen

Met Kasper van der Meulen voor het podcast interview in de Mindlift Gym.

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

Video Kasper van der Meulen

Bekijk de video hieronder:

Interview met Kasper van der Meulen

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Kasper van der Meulen en ik over hebben gepraat:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!