Matthijs Diederiks is fotograaf en documentairemaker (Future Food). Hij leefde een jaar lang op poedershakes zoals Soylent, Jimmy Joy en Queal. We praten over de toekomst van voeding, microdosing LSD, fotografie en het effect van 10 dagen stilte meditatie.

Matthijs Diederiks podcast

Matthijs Diederiks maakt een documentaire over zijn experiment waarbij hij een jaar lang op vloeibaar voedsel heeft geleefd. Voor zijn documentaire heeft hij onder meer een reis naar Japan gemaakt, waar de bevolking volgens hem heel anders met voeding en innovatie om gaat. We praten ook over het maken van content en de rol daarin voor blockchaintechnologie.

Tijdens het interview vertel ik Matthijs dat ik een andere verwachting had bij het gesprek. Ik volg hem al een tijdje via social media. Ik had verwacht dat we gedetailleerd zouden we praten over de inhoud van poedervoedsel of nootropics, maar uiteindelijk hadden we het vooral over persoonlijke groei, meditatie en kunst (fotografie, films en documentaires).

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast: iOS en iPhone of Android.

Samenvatting

Dit is wat mij bijblijft van deze podcast:

  1. Wat verwacht hij van vernieuwing in voeding?
  2. Hoe werkt microdosering LSD?
  3. Wat heeft een jaar lang op poedershakes leven hem opgeleverd?
  4. Welke nootropics slikt hij?

#1 Wat betreft innovatie van voeding, staan we nog maar aan het begin. Matthijs vergelijkt de poedershakes die hij heeft gedronken met de gameboy. Hij vertelt over nieuwe ontwikkelingen, zoals noedels, aan de hand van de ontwikkelingen in de game industrie.

#2 Matthijs legt uit hoe hij aan microdosering van LSD doet. Om de drie dagen neemt hij 1/24 zegel in de ochtend. Hoe is hij hierbij gekomen en wat is het effect?

[pullquote cite=”Matthijs Diederiks” type=”center”] “Met microdosing LSD heb ik meer focus en concentratie.”[/pullquote]

#3 Wat heeft het experiment hem opgeleverd? Hij vertelt over zijn persoonlijke ontwikkeling, ook aan de hand van een 10 daagse stilte meditatie. Er waren twee beslissende momenten in die dagen, die een grote impact hebben gehad op zijn persoonlijke groei en zijn leven.

#4 Welke nootropics slikt hij? Hij kiest voor een mix van modafinil, paracitam en DMEA. Vaak drinkt hij ‘s ochtends ‘bulletproof yerba mathe’ thee, in plaats van de reguliere bulletproof coffee.

interview Matthijs Diederiks

Met Matthijs Diederiks voor het interview

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt door:

  • Patreon supporters van de Project Leven Show

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Matthijs en ik over hebben gepraat:

We hadden het over deze podcast afleveringen:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!