Marc van Mil is docent, onderwijsonderzoeker en onderwijsvernieuwer bij de opleiding Biomedische Wetenschappen in het UMC Utrecht. In dit gesprek praten we over biotechnologie, biomedische technologie, genetica, genetische modificatie en de gevolgen daarvan voor de maatschappij.

Marc van Mil podcast

In 2017 won Marc de landelijke Docent van het Jaar prijs. Naast vakinhoudelijke kennis op het vlak van genetica en biomedische technologie, houdt hij zich veel bezig met de impact van deze wetenschappelijke domeinen. Dat doet hij zowel in de opleiding alsook door het geven van theatercollege’s en publieke optredens.

Wat ik zelf bijzonder vond aan dit gesprek is dat Marc vertelde hoe genetische testen ook een intrede hadden gedaan in zijn gezin. Dit persoonlijke verhaal laat zien hoe de gevolgen van dit soort technieken ook allerlei andere zaken met zich mee brengen, zelfs voor inhoudelijke experts zoals Marc.

Wil je altijd nieuwe podcastafleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast:

Helemaal fijn als je een review op één van deze kanalen achter laat!

Na afloop van het gesprek met Marc

Shownotes

Waar hebben we het over gehad? Dit zijn alle relevante links:

Wil je meer weten over biohacking?

Video

Een deel van dit interview verschijnt ook op het YouTube kanaal van PeterJoosten.net. Bekijk en beluister het interview hieronder.

Interview met Marc van Mil

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Marc van Mil en ik over hebben gepraat:

We hadden het over deze podcastafleveringen:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!