Maaike Rijk en Sjanett de Geus zijn oprichters van LoveFitFood. Ze geven trainingen over gezonde voeding, fitheid en trainen om doelen te halen. Ze schreven meerdere boeken over deze onderwerpen en geven regelmatig lezingen en seminars.

Een gesprek over gezonde voeding, of het perfecte dieet bestaat, waarom het goed is om je af en toe af te zonderen en over de psychologie van goed eten.

Sjanett de Geus & Maaike Rijk podcast

Sjanett de Geus en Maaike Rijk zijn ondernemers op het gebied van voeding, sport en beweging. Ze hebben daarnaast ook hun eigen interesses, zoals kettlebel sport (Sjanett) en obstacle/survival runs (Maaike).

Wat ik leuk vond aan het gesprek is dat het dieper gaat dan gezonde voeding en recepten. We hebben het ook over de psychologie van eten. Waarom weten we wel wat gezonde voeding is, maar is het nog lastig om dat in de praktijk toe te passen?

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast: iOS en iPhone of Android.

Samenvatting

Dit is wat mij bijblijft van deze podcast:

  1. Bestaat het perfecte dieet?
  2. Wanneer is afzondering goed voor je?
  3. Wat is de relatie tussen stress, gezondheid en voeding

#1 Het perfecte dieet bestaat niet. Sjanett en Maaike vertellen dat het paleo dieet voor hen is geëvalueerd tot wat ze nu Fit Food noemen. Het kan een goed startpunt zijn, maar ze raden ook aan om te voelen waar jij je prettig bij voelt.

De belangrijkste reden is dat voeding ook een emotionele, sociale en emotionele functie heeft. Juist daar moet je rekening mee houden. Durf je de controle los te laten als het over eten en diëten gaat?

#2 Maaike heeft 3 weken rondgetrokken in Noorwegen. Dat brengt het gesprek op afzondering en alleen reizen. Allebei zoeken af en toe de eenzaamheid op in reizen. Waarom ze dat doen? “Het is goed af en toe goed om de confrontatie met jezelf aan te gaan door alleen te zijn.”

[pullquote cite=”Maaike Rijk en Sjanett de Geus” type=”center”] “Heb je teveel stress? Dan neemt je lichaam 40% tot 70% minder voedingsstoffen op.”[/pullquote]

#3 Als je veel stress hebt in je leven, dan neemt je lichaam 40 tot 70% minder voedingsstoffen op dan normaal. Om die reden is het goed om te ontspannen voordat je gaat eten, zoals een paar keer diep ademen of bidden voor het eten.

podcast interview LoveFitFood

Met Maaike en Sjanett

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

LoveFitFood interview

Het interview met Sjanett en Maaike

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Sjanett, Maaike en ik over hebben gepraat:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!