Lieven Scheire is comedian, televisiemaker en auteur. In dit podcast interview praten we over DNA, genetische aanpassingen, fysica en zijn theatershow. Momenteel kun je hem namelijk in de Nederlandse en Vlaamse theaters zien, met zijn show ‘Live in Nerdland: DNA’.

Lieven Scheire podcast

In het theater en op televisie houdt Lieven zich vooral bezig met wetenschap en technologie. Zo was hij onder meer te zien in het programma Team Scheire op Canvas en De Slimste Mens ter Wereld op VIER. Op de Nederlandse televisie was hij onder meer te zien in Proefkonijnen, Rare Jongens en Superbrein. Hij schreef boeken (over natuurkunde en over brandstoffen) en hij is zelf ook host van een podcast, namelijk Nerdland [link onderin].

Het bijzondere aan deze aflevering is dat we die hebben opgenomen de dag na de première van zijn theatershow in Utrecht. Dat was een bijzondere ervaring voor me, omdat ik daarom dingen bij hem kon doorvragen, maar ook veel heb geleerd over hoe hij het brengt op het toneel. Zelf houd ik me in lezingen ook bezig met inhoudelijke onderwerpen zoals biotechnologie en CRISPR/Cas9, en Lieven weet dat heel grappig, interactief en toegankelijk te presenteren.

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast:

Helemaal fijn als je een review op één van deze kanalen achter laat!

Shownotes

Waar hebben we het over gehad? Dit zijn alle relevante links:

  • Website Lieven Scheire
  • Theatershow Live in Nerdland: DNA
  • Podcast Nerdland Maandoverzicht
  • Boek Lieven Scheire in zijn element: fysica!
  • Boek Wat als de olie op is
  • Boek The Gene
  • Boek Prutswerk: klachten aan de Schepper
  • Boek Life 3.0

Wil je meer weten over biohacking?

Video

Een deel van dit interview verschijnt ook op het YouTube kanaal van PeterJoosten.net. Bekijk en beluister het interview hieronder.

Interview met Lieven Scheire

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Lieven Scheire en ik over hebben gepraat:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!