Kristian Esser is een ondernemer die lezingen geeft. In deze podcast interview vertelt hij over technologische ontwikkelingen, de impact op tijd en meer! In dit gesprek praten we onder meer over kunstmatige intelligentie, human enhancement en blockchain, maar ook over andere manieren van samenwerken, vertrouwen en het bewustzijn van technologie.

Kristian Esser podcast

Kristian Esser is oprichter en eigenaar van het bedrijf Mr. Harder. Vanuit deze rol adviseert hij bedrijven over de gevolgen, kansen en gevaren van nieuwe technologie. Daarnaast is hij, net als ik, te boeken als spreker bij despreker.nl [link onderin].

Zelf ben ik Kristian een paar keer tegengekomen op congressen en evenementen rondom nieuwe technologie, zoals Brave New World in Leiden. Hij deelt met mij niet alleen een interesse in mensverbetering, maar ook in de meer filosofische beschouwing op de wijze waarop dit onze maatschappij en ons als mens gaat veranderen. Dit komt ook in deze podcast goed naar voren.

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast:

Helemaal fijn als je een review op één van deze kanalen achter laat!

Samenvatting

Dit is wat mij bij blijft van deze podcast:

  1. Wat zijn de Technolympics?
  2. Welke metafoor gebruikt Kristian om te kijken naar de toekomst?
  3. Welke rol heeft design in het leven van Kristian?

#1 De Technolympics zijn een gedachte van Kristian, om het gesprek aan te gaan over vormen van mensverbetering en de impact daarvan op ons leven en de maatschappij. In het begin van het gesprek legt hij uit aan welk sportonderdeel hij mee zou willen doen en waarom sport hier het ideale platform voor is.

#2 De metafoor om naar de toekomst te kijken is die van een onbekend eiland. In het interview legt hij uit dat je niet alleen een kapitein wil hebben die alle kaarten heeft (kennis), maar ook een kapitein met ervaring en een goede intuïtie.

#3 Kristian is geboren in Afrika en opgegroeid in Italië. Hij heeft in Milaan een designopleiding gedaan. De definitie van goed design is volgens hem wanneer een ontwerper respect heeft voor de gebruiker. De rol van de ontwerper is daarmee om de beste keuze voor de klant te maken. Hij illustreert dit aan de hand van tools voor online samenwerken in communities.

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

Hier ga ik binnenkort spreken:

  • Website Digital Safari van Epicenter Amsterdam

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt door:

  • Patreon supporters van de Biohacking Impact podcast
  • Boek Biohacking (mijn eigen boek)

Video

Dit interview verschijnt ook op het YouTube kanaal van PeterJoosten.net. Beluister het interview hieronder.

Interview met Kristian Esser

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Kristian Esser en ik over hebben gepraat:

We hadden het over deze podcastafleveringen:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!