Technologie, Next Nature & Superorganisme. Podcastinterview met kunstenaar en filosoof Koert van Mensvoort, tevens oprichter en directeur van Next Nature Network. We praten over natuur (versus technologie), de technosfeer, vooruitgang van de mens en de nieuwe fase in de menselijke evolutie naar memetische superorganismen.

Koert van Mensvoort podcast

Zo’n tien jaar geleden zette Koert van Mensvoort het Next Nature Network (NNN) op. Volgens hem moeten we niet terug naar de natuur, maar streven naar een gezonde relatie tussen de natuur en technologie. In het interview beschouwt hij NNN daarom als een ‘progressieve milieuorganisatie’.

We praten over de activiteiten van het netwerk, hoe in andere continenten naar de ideeën wordt gekeken, filosofische denkers over technologie en de symbiose van mens en machine.

Ik sprak met Koert nadat hij ‘s ochtends om 5.00 was teruggekomen van een vlucht uit Korea. Dit staat voor de impact die hij en het NNN kunnen maken in de wereld. Het was leuk om hem daar in het gesprek nog naar te bevragen: hoe kijkt men in Afrika, in Amerika, in Latijns-Amerika en in China naar technologie en natuur?

Wil je altijd nieuwe podcastafleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast:

Helemaal fijn als je een review op één van deze kanalen achter laat!

Shownotes

Waar hebben we het over gehad? Dit zijn alle relevante links:

Wil je meer weten over biohacking?

Video

Een deel van dit interview verschijnt ook op het YouTube kanaal van PeterJoosten.net. Bekijk en beluister het interview hieronder.

Interview met Koert van Mensvoort

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Koert van Mensvoort en ik over hebben gepraat:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!