Kevin Weijers reist de wereld over. Als freelancer werkt hij voor bedrijven overal ter wereld, in ruil voor onderdak en een slaapplek. Hij blogt daarover en spreekt daarover bij bedrijven en op congressen. Daarnaast doet hij projecten voor het Semco Style Institute.

Een gesprek over 5 boeken die grote invloed hebben gehad op zijn leven, wat hij ervan heeft geleerd en hoe hij dat in zijn leven toepast.

Kevin Weijers podcast

Kevin Weijers ken ik vanuit Permanent Beta. Tijdens een Permanent Beta waar ik zelf een lezing gaf, sprak hij ook. De titel van zijn lezing was ’10 boeken lezen in 45 minuten’. Ik kon zelf niet bij zijn presentatie zijn, maar ik besloot hem de dag erna wel een email te sturen. Dat bleek een goede keuze.

Ik ben een boekenworm. Vroeger ging ik soms liever naar de bibliotheek dan te spelen met mijn vriendjes. Nog steeds houd ik van boeken lezen. Nog leuker is om te praten met andere mensen die ook enthousiast zijn over de boeken die ik lees. Dit was zo’n gesprek.

Een andere interesse die Kevin en ik delen is reizen. De podcast start anders dan anders. We delen onze reiservaringen in Hanoi, Vietnam. Een plek waar Susan en ik werden opgelicht…

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast: iOS en iPhone of Android.

Wil jij de podcast steunen? Wordt dan Patreon van de show.

Samenvatting

Dit is wat mij bijblijft van deze podcast:

  1. Waarom het goed is om dingen soms los te laten
  2. Wat is geluk?
  3. Waarom kun je beter klein beginnen met dingen die je wil veranderen?
  4. Waarom het belangrijk is om een goed netwerk om je heen te verzamelen

#1 Het najagen van iets positiefs, is in essentie iets negatiefs. Je kan beter het negatieve accepteren en dat in zichzelf is iets positiefs. Dat is de kern van het boek van Mark Manson. Hoe kan het toch dat als mensen ergens voor gaan, het toch niet helemaal lukt.

Als mensen het dan loslaten, dan lukt het juist. Je moet je niet obsessief zijn en jezelf helemaal verliezen in je passie. Het is goed om dingen niet zo serieus te nemen. Dan lukt het juist.

[pullquote cite=”Kevin Weijers” type=”center”] “Je kan beter het negatieve accepteren en dat in zichzelf als iets positiefs zien.”[/pullquote]

#2 Geluk is niet het ontwijken van problemen. Problemen zijn er altijd. Geluk zit erin dat jij je problemen kiest en dat je daarmee aan de slag gaat. Dat is de reden dat Kevin heeft gekozen om freelancer te zijn en te starten met experimenteren, zoals de wereld rondreizen zonder een vastomlijnd plan of veel zekerheid.

#3 Waarom kun je beter klein beginnen, dan groots dingen te willen veranderen. In de podcast vertelt Kevin hoe hij gestopt is met email. Niet door in één keer te stoppen, maar door kleine regels in te bouwen en zijn e-mailgebruik daarmee af te bouwen.

#4 Het is belangrijk om de juiste mensen om je heen te verzamelen. Kevin: “Je bent het gemiddelde van de 5 mensen met wie je het meeste omgaat.” Die mensen kunnen je op het goede moment ook de juiste vragen stellen. Vragen die jij jezelf ook kan stellen, maar soms niet durft te stellen.

Kevin Weijers

Met Kevin Weijers na afloop van het interview

Boeken & Shownotes

Dit zijn de 5 boeken die we hebben besproken in de podcast:

  1. The Subtle Art of Not Giving a Fuck van Mark Manson
  2. The Four Hour Workweek van Tim Ferriss
  3. Ego is the Enemy van Ryan Holliday
  4. Meditations van Marcus Aurelius
  5. De Alchemist van Paulo Coelho

Hier hebben we het verder over gehad:

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Kevin Weijers en ik over hebben gepraat:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!