Juglen Zwaan is een deskundige op het gebied van gezondheid, gezonde leefstijl en supplementen. Hij heeft boeken geschreven, hij heeft een blog over gezondheid en gezonde leefstijl en hij geeft regelmatig lezingen, workshops en cursussen.

Zijn visie op gezondheid is om reguliere geneeskunde te combineren met alternatieve geneeskunde. Juglen: “Ik ben niet in een hokje te plaatsen.”

Juglen Zwaan podcast

Podcast interview met Juglen Zwaan. Hij geeft regelmatig lezingen, workshops en cursussen over gezondheid in de moderne tijd. We gaan in ons gesprek naast voeding ook in op beweging, mediteren, supplementen en smart drugs.

In mijn podcast interviews probeer ik altijd te leren. Maar ik ben ook altijd op zoek naar persoonlijke verhalen. De levensloop van Juglen leest als een klassiek verhaal. Van een rokende puber die op zijn brommer naar de snackbar reed naar iemand die bewust met zijn lichaam en gezondheid bezig is.

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast: iOS en iPhone of Android.

Samenvatting

Dit is wat mij bijblijft van deze podcast:

  1. Wat is zijn levenspad van ongezonde puber tot een expert op het gebied van gezondheid en supplementen?
  2. Gezondheid is niet alleen voeding. Wat is de rol van ‘cheat meals’ zoals pizza of een versgebakken appeltaartje?
  3. Wat vindt hij van supplementen en smart drugs?

#1 Juglen Zwaan leefde ongezond als puber. Cola drinken, roken, op een brommer rijden en regelmatig naar de snackbar. In het interview vertelt hij wat zorgde voor de ommekeer in zijn leven om bewust met zijn gezondheid om te gaan.

#2 Gezondheid is niet alleen voeding. Het gaat ook om de psyche, sociale contacten, luchtverontreiniging, goed bewegen en je dagelijkse gewoontes. Maar hoe pas je dat toe in je drukke leven? Met alle chronische stress die technologie zoals social media met zich mee brengt? Welke rol hebben cheat meals hierin?

Hoe gaat hij om met negativiteit, angst en stress? Hij vertelt openhartig over hoe hij daar mee heeft geworsteld.

[pullquote cite=”Juglen Zwaan” type=”center”]”Zoveel mensen zien supplementen als een heilige graal.”[/pullquote]

#3 Juglen heeft een boek geschreven over supplementen [link onderin]. Zijn mening over supplementen is veranderd. “Zoveel mensen zien supplementen als een heilige graal.”

In supplementen zitten maximaal 40 stofjes. In echte voeding zitten veel meer stofjes die elkaar ook weer beïnvloeden. Of neem hoe supplementen worden gemaakt. Juglen vertelt dat sommige supplementen worden gemaakt van aardolie (?!).

Daarom is hij bezig met een nieuw boek als opvolger van zijn eerste boek over supplementen. Hij richt zich daarbij op echte voeding en de effecten daarvan op je gezondheid. Hij vertelt bijvoorbeeld over magnesium suppletie. Kun je dat niet met voeding oplossen?

Juglen Zwaan podcast

Met Juglen Zwaan bij het HQ van aHealthylife.nl in Soesterberg waar we het interview hebben opgenomen

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Juglen Zwaan en ik over hebben gepraat:

Dit zijn externe artikelen:

Dit zijn eerdere podcast gasten die aan bod kwamen:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!