Interview met Jelmer de Boer. Hij is blogger op het gebied van gezondheid, training en diëten. Hij is fulltime blogger en heeft onlangs een boek uitgebracht met de titel: ‘Eet taart. Krijg een sixpack’.

Een gesprek over het krijgen van een sixpack, dieet mythes en zijn leven als blogger. Wat is minimalisme voor hem? Hoe ziet zijn leven als blogger eruit? Heeft hij tips om goedkoop te reizen?

Jelmer de Boer podcast

Jelmer de Boer is (naast blogger en schrijver) ook Business Development & Innovation Consultant voor Changing Life (het moederbedrijf van onder andere Personal Body Plan en DoorMeal).

Van te voren was ik best gespannen. Ik volg Jelmer al langer. Zijn schrijfstijl is direct, grappig en hij is niet bang om mensen en concepten op de hak te nemen. Van te voren besloot ik er open in te gaan. Zou hij hetzelfde zijn in ons gesprek? Luister naar de aflevering om er achter te komen!

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de Project Leven Show: iOS (iPhone) en Android.

Jelmer de Boer boek

Het boek van Jelmer

Samenvatting

Dit is wat mij bijblijft van deze podcast:

  1. Wat is zijn mening over dieten en voedingsmythes?
  2. Waar irriteert hij zich het meeste aan?
  3. Waarom gaat hij elke maand naar het buitenland?

#1 Er is geen blauwdruk van voedings- en trainingsadviezen die voor iedereen toepasbaar is. Jelmer ergert zich er aan dat veel mensen dit wel roepen.

Als hij nu een label op zijn voeding moet plakken, dan zou dat de adviezen van het Voedingscentrum zijn: gevarieerd en met mate. In de podcast vertelt hij ook over het paleo dieet en waarom hij daar weer vanaf is afgestapt.

[pullquote cite=”Jelmer de Boer” type=”center”]”Ik kan me oprecht heel boos maken als er een suikervrije taart wordt geplaatst met 480 gram koolhydraten.”[/pullquote]

#2 De beste artikelen schrijf hij, als het in zijn hart echt een beetje pijn doet. Jelmer: “Ik kan me oprecht heel boos maken als er een zogenaamde suikervrije taart wordt geplaatst op een blog met 480 gram koolhydraten.”

Zijn frustratie ligt met name op het niveau van concepten, niet zozeer op individuele producten. In ons gesprek legt hij uit waarom.

#3 Jelmer gaat elke maand naar het buitenland. Hoe ziet zijn leven als ‘digitale nomade’ eruit? Hoe heeft Tim Ferriss hem beïnvloedt? Wat betekent minimalisme in zijn leven?

Bonus: hij geeft een tip van hoe je een melding kan instellen op je smartphone om goedkope vliegtickets te boeken.

podcast Jelmer de Boer

Interview met Jelmer de Boer

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

Review boek

Ik heb ook het boek van Jelmer gelezen. Als je zijn blog leuk vindt, dan is het boek zeker een aanrader. Maar zoals hij zelf zegt: je moet het niet kopen als je recepten of trainingsschema’s verwacht.

Koop het boek wél als je:

  1. Wil weten wat het Dunning-Kruger effect is
  2. Foto’s van Jelmer wil zien met zijn sixpack
  3. Waar kun je een combi vinden van iemand die verkeerd geïnformeerd (1), verkeerd beïnvloed (2) of een leugenaar (3) is? Tip: ze komt terug in onze podcast
  4. Een overlijdensbericht wil zien van Superfoods
  5. Wil weten hoe je moet afvallen (= minder eten)

Of als je van droge humor houdt en daar hard om kan lachen. Of grinniken, zoals ik doe.

Jelmer de Boer boek

Deel uit zijn boek. Hier zijn Jelmer en ik het dus niet over eens…

Bonus: goedkope vliegreizen

Tijdens de podcast vertelt Jelmer over hoe je een melding kan instellen voor je smartphone als er goedkope vliegtickets zijn. Hiervoor gebruikt hij dit recept van IFTTT (If This Then That) en de app Pushbullet.

Meer lezen?

Eerder schreef ik over een aantal onderwerpen waar Jelmer de Boer en ik over hebben gepraat:

We hadden het over deze podcast gasten:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!