Jelle Hermus is eigenaar van de website soChicken. Het doel van soChicken is om met kleine simpele stappen het leven steeds leuker te maken. De thema’s die aan bod komen zijn vooruitgang, duurzaamheid, reizen, gelukkiger worden, minimalisme en plantaardige voeding. In ons interview praten we over deze thema’s, maar ook over efficiënt werken, persoonlijke ontwikkeling en de invloed van nieuwe technologie op ons leven.

Podcast met Jelle Hermus

Op de website van SoChicken staat de omschrijving dat Jelle “een geweldig leven graag zo simpel mogelijk” maakt. Dat doet hij op soChicken door het schrijven van artikelen, de app en het maken van online programma’s. Daarnaast is Jelle, net als ik, bezig om een boek te schrijven.

Ik vond het bijzonder om Jelle te spreken. Naast dat ik zijn blog al langer volg, vind ik het fascinerend hoe hij het ondernemerschap combineert met reizen. In de podcast vertelt hij over zijn reizen in Australië, India, Thailand en andere landen: “Ik ben dan gelukkiger en ik krijg meer gedaan”.

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast: iOS en iPhone of Android.

Samenvatting

Dit is wat mij bijblijft van deze podcast:

  1. Door loslaten kun je meer bereiken
  2. Jelle was de oprichter van één van de eerste podcasts in Nederland én een succesvol YouTube kanaal over sex
  3. Wat ik nog niet wist van Jelle
  4. Wat is minimaliseren?
  5. Waar worstelen de meeste mensen mee?

#1. Je kan door loslaten meer bereiken. Volgens Jelle is dat meer elegant en efficiënt, dan met ‘brute force’ proberen om je problemen op te lossen. We kwamen hierop door te praten over de reizen van Jelle, specifiek over zijn ervaringen in India.

#2. In de podcast vertelt Jelle waar de naam SoChicken vandaan komt. Het heeft te maken met het eten van een kippenvoet (geen kippenpoot) in een Chinees restaurant. Daarnaast vertelt hij dat hij samen met Adam Curry één van de eerste podcasters in Nederland was.

Een jaar later was hij ook één van de eerste YouTube sterren in Nederland met de show ‘Tussen de Lakens’, een serie over sex. Sommige afleveringen van deze show, die hij met zijn nicht presenteerde, hadden meer dan een miljoen kijkers.

[pullquote cite=”Jelle Hermus” type=”center”] “De meeste mensen worstelen met zelfliefde.”[/pullquote]

#3. Jelle houdt zich bezig met de invloed van technologie. Volgens hem is het belangrijk om technologie in je leven een plek te geven die jou dient, in plaats van andersom. Nu lijkt het of veel mensen zich gevangen en overweldigd voelen. Neem je smartphone. Het lijkt soms of dat je brein heeft gekaapt, waardoor je minder connectie met andere mensen hebt.

#4. Minimaliseren is een belangrijk uitgangspunt in zijn leven. Het minimaliseren van je spullen is een eerste stap. Het zijn de issues en de mentale balast waar je vanaf wil. Hoe lichter en vrijer je wordt, hoe fijner je leven is. Stap 1 is je issues te leren kennen. Stap 2 is jezelf accepteren zoals je bent.

Hoe werkt dit door in de voeding en dieetkeuzes van Jelle? In een zekere zin past het plantaardig dieet van Jelle en zijn vriend ook binnen het minimalisme. Het beperkt je keuzes en zorgt voor minder keuzestress. In de podcast legt hij overigens uit dat het zeker niet de belangrijkste reden is om voeding van dierlijke afkomst (noem het vegetarisch of veganistisch) te vermijden.

#5. De meeste mensen worstelen met zelfliefde. In onze maatschappij wordt ons aangeleerd om heel kritisch te zijn tegen onszelf, waardoor je zelfvertrouwen en zelfwaardering daalt. Door dingen los te laten (zie punt #1) en te accepteren, wordt het leven lichter, vrijer en fijner.

Jelle Hermus podcast

Interview met Jelle Hermus

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Jelle en ik over hebben gepraat.

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!