Invloed en impact van technologie & vertrouwen. Podcast interviews: Andrew Keen (auteur), Esther Keymolen (Tilburg Universiteit) & Liisa Janssens (TNO).

Invloed technologie podcast

Dit is een verdieping aflevering. Dat betekent dat ik één onderwerp verder uitdiep aan de hand van theorie, gerelateerde concepten, voorbeelden uit de praktijk en een paar kortere interviews. In dit geval doe ik dat met ondernemer en auteur Andrew Keen (Engelstalig), Esther Keymolen van de Tilburg Universiteit en Liisa Janssens van TNO. Ik heb hen geïnterviewd op de conferentie Brave New World in 2018 in Leiden [link onderin].

  • Andrew Keen (EN) is ondernemer, auteur en criticus van ontwikkelingen op het internet. Met name van de macht van grote technologiebedrijven zoals Google, Facebook en Amazon. Hij wordt ook wel de ‘Antichrist van het internet’ genoemd.
  • Esther Keymolen is assistent-professor aan de Tilburg Universiteit en is gespecialiseerd in de thema’s digitale ethiek, recht en vertrouwen.
  • Liisa Janssens houdt zich bij TNO bezig met ethiek van onder meer kunstmatige intelligentie en IoT (Internet of Things).

In deze aflevering praat ik over de invloed en impact van technologie. In welke mate maakt technologische vernieuwing de wereld beter? Hoe kunnen we de negatieve invloed van technologie beperken? Voor de interviews geef ik zelf een langere inleiding hoe ik naar de thematiek kijk.

Beluister de aflevering hieronder:

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast:

Helemaal fijn als je een review op één van deze kanalen achter laat!

Shownotes

Dit zijn externe links die ik heb gebruikt:

Wil je meer weten over biohacking?

Video

De afzonderlijke interviews verschenen ook op het YouTube kanaal van PeterJoosten.net. Bekijk en beluister de interviews hieronder.

Interview met Andrew Keen

Interview Esther Keymolen over vertrouwen in technologiebedrijven

Interview met Liisa Janssens

Meer lezen?

Dit zijn links naar artikelen die ik over deze thema’s schreef op mijn blogs:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!