Human Enhancement podcast door Peter Joosten. Wat is human enhancement? Wat is de definitie van mensverbetering? Inclusief uitleg van de Jetson Fallacy en de impact die het kan hebben op de samenleving en de wereld.

Start van Biohacking Impact podcast

Ik start met een nieuwe podcast: de Biohacking Impact podcast. Of beter gezegd: de naam Project Leven Show wordt vervangen door de naam Biohacking Impact podcast. In iTunes of in je favoriete podcast app hoef jij je daarom niet te abonneren op een nieuwe podcast. Wat veranderd is de naam, het logo en de opzet. De oude afleveringen van de Project Leven Show blijven dus ook gewoon online staan.

Wat is dan de reden voor mij om de naam te wijzigen? Dit komt omdat ik heb gemerkt dat mijn eigen focus is veranderd. In het begin was ik heel breed geïnteresseerd en hield ik interviews met experts over voeding, gezondheid, technologie, spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, training en CrossFit.

Waar ik achter ben ik gekomen is dat ik de gesprekken over technologie, wetenschap en de toekomst het allerleukste vind en dan met name biohacking in de zin van human enhancement (mensverbetering en de maakbare mens). In het vervolg van deze podcast zal het daarom veel meer over dit onderwerp gaan.

Opzet Biohacking Impact podcast

Behalve de de focus op de thema’s wetenschap, technologie en biohacking gaan er nog wat meer dingen veranderen. Zo wil ik vaker zelf afleveringen opnemen over één onderwerp, de zogenaamde verdieping. Deze aflevering die je hieronder kunt luisteren is zo’n type aflevering.

Verder zal de verandering in focus ook gevolgen hebben voor de type gasten die ik uitnodig. Zo beperk ik me niet alleen tot Nederland, maar zal ik ook gesprekken gaan voeren met internationale wetenschappers en experts. Deze interviews zullen meestal online zijn (met wellicht een mindere geluidskwaliteit) en zal ik dan ook delen op mijn YouTube kanaal.

Human Enhancement podcast

Dit is een nieuwe vorm van de podcast, tenminste als je al vaker naar afleveringen van de Project Leven Show hebt geluisterd. Daar had ik ook af en toe zogenaamde Intermezzo afleveringen. Deze waren vaak wat korter en waren een opname van een lezing of een interview met mij bij een andere show.

Dit is een verdieping aflevering. Dat betekent dat ik één onderwerp verder uitdiep aan de hand van theorie, gerelateerde concepten en voorbeelden uit de praktijk. In deze aflevering praat ik over human enhancement en welke impact dit kan gaan hebben op de wereld. In dit geval doe ik dat aan de hand van een science-fiction films en computergames zoals Deus Ex. Luister de aflevering hieronder:

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast:

Het voelt voor mij wel spannend om me meer te specialiseren en toe te leggen op één thema. Toch is dat het gene waar ik de meeste energie van krijg en waarmee ik jullie als luisteraars (denk ik) het beste mee kan bedienen.

Shownotes

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt door:

  • Patreon supporters van de Biohacking Impact podcast
  • Boek Biohacking (mijn eigen boek)

Video

Deze podcast verschijnt ook op het YouTube kanaal van PeterJoosten.net. Luister naar de podcast hieronder.

Podcast Biohacking Impact over human enhancement (verdieping)

Meer lezen?

Op mijn andere blog schreef ik de gerelateerde artikelen:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!