Maakbare mens, xenotransplantatie & klonen. Podcast interview voor Biohacking Impact met professor Heidi Mertes (Universiteit van Gent, België) over deze thema’s & bio-ethiek hiervan.

Naast deze onderwerpen praten we ook over concepten zoals het wetenschappelijk isolationisme en het technologisch imperatief.

Heidi Mertes podcast

Professor Heidi Mertes is verbonden aan het Bioethics Institute Gent dat valt onder de vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap bij de Universiteit van Gent. In haar onderzoeksprojecten houdt zij zich met name bezig met de ethiek van genetica en voortplantingstechnologie, zoals het gebruik van embryonale stamcellen. Ze geeft les in onder meer ethiek voor studenten technologie en biotechnologie. 

Naast haar academische carrière is Heidi Mertes voorzitter van de stichting Maakbare Mens. Deze stichting richt zich op educatie en het maatschappelijke debat rondom biomedische wetenschap en technologie. Dat was een andere reden waarom ik haar graag een keer wilde interviewen.

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast:

Helemaal fijn als je een review op één van deze kanalen achter laat!

Shownotes

Waar hebben we het over gehad? Dit zijn alle relevante links:

Wil je meer weten over biohacking?

Video

Een deel van dit interview verschijnt ook op het YouTube kanaal van PeterJoosten.net. Bekijk en beluister het interview hieronder.

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Heidi Mertes en ik over hebben gepraat.

We hadden het over deze podcast afleveringen:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!