Guy Droog is personal trainer, blogger en fitness expert. Als blogger en spreker schrijft en spreekt hij over voeding, krachtsport, supplementen en lifestyle. We praten (uiteraard) over fitness, krachttraining en afvallen. Daarnaast hebben we het ook over persoonlijke groei, hoe jij je personal brand kan opbouwen, de uitdagingen als je gaat ondernemen en waarom hij zo succesvol is op social media.

Podcast met Guy Droog

Guy heeft een uitgesproken mening. In ons gesprek komt dit ook regelmatig naar voren. Bijvoorbeeld als het gaat over zijn pad naar succes, de vraag die hij het meeste krijgt (en zijn antwoord daarop) en zijn advies aan mij. Ik vroeg namelijk aan hem hoe ik mijn laatste restje buikvet kan verliezen…

Voordat we begonnen met de opname van het gesprek vroeg hij me of hij ook kon vloeken in de opname. Van mij mocht het, als het maar functioneel zou zijn. In het interview viel het trouwens erg mee.

Wil je altijd de nieuwste podcastafleveringen van me luisteren? Abonneer je dan op de podcast: iOS en iPhone of Android. Wil je de transcripties downloaden van de podcast afleveringen? Ga dan naar mijn Patreon pagina en steun mij iedere maand voor een klein bedrag om deze podcast te kunnen blijven maken.

Samenvatting

Dit is wat mij bij is gebleven van deze podcast:

  1. Hoe word je succesvol?
  2. Hoe val je af (en hoe krijg ik een blokjesbuik)?
  3. Hoe kijkt hij aan tegen de dood?
  4. Wat vindt hij van CrossFit?

#1. Hoe boek je succes? Volgens Guy krijg je succes als je constant en continu elke dag de dingen doet die je moet doen. Juist ook als je er geen zin in hebt. Als je het dan wel doet, dan brengt dat veel voldoening met zich mee.

Zo hebben we het ook over social media.Waarom is hij succesvol op social media? Volgens Guy Droog is aanwezigheid op social media niet genoeg, maar gaat het juist om betrokkenheid.

#2. Het is de vraag die hij het vaakst krijgt: hoe kun je afvallen? Volgens Guy Droog is het niet sexy. Je moet minder eten dan je verbruikt. Aan het einde praten we ook over mijn buikvet. Waarom heb ik nog geen blokjesbuik? Volgens Guy Droog is de oplossing simpel. Luister naar de hele aflevering om achter zijn antwoord te komen.

[pullquote cite=”Guy Droog” type=”center”] “Wil je afvallen? Sorry, mijn boodschap is niet sexy. Je moet minder eten dan je verbruikt.”[/pullquote]

#3. Hoe kijkt Guy aan tegen de dood? Hij vindt sterfelijkheid beangstigend, maar hij gebruikt het juist ook om kracht en dankbaarheid uit te halen. Hij is klip en klaar: “Dit is het gewoon, maar het is moeilijk. Hoe meer je hebt bereikt, hoe meer je ook kan verliezen”. Verderop in het gesprek praten we ook over het belang van tegenslagen en negatieve emoties.

#4. Volgens Guy is CrossFit gewoon een sport, volgens hem moet je het niet vergelijken met fitness. Hij is blij dat het niet meer een modehype is. De kwaliteit van de begeleiding is volgens hem essentieel. Je moet aan CrossFit doen in een goede box, met een coach die weet wat hij doet.

Guy Droog sprak ik later nog op de Get Together Conference 2017

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Guy en ik over hebben gepraat.

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!