Karen Tovmasjan is de beste Nederlandse gewichtheffer aller tijden. We praten over gewichtheffen, de fouten die de meeste mensen maken, de rol van gewichtheffen binnen CrossFit.

Door een blessure haalde hij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro niet. Hoe kijkt hij op deze periode terug? Hoe bereidt hij zich voor op komende wedstrijden en de volgende Olympische Spelen?

Karen Tovmasjan podcast

Karen Tovmasjan interviewde ik bij CrossFit Keistad in Amersfoort. Hij is eigenaar van de box en geeft daar ook trainingen in Olympische Gewichtheffen. Wat is een goede techniek voor gewichtheffen? Wat zijn veel gemaakte fouten?

Wat ik zelf leuk vond aan dit interview, is dat Karen veel dingen gewoon doet. Ik zoek altijd naar technieken, tips en gebruiken. Om die zelf ook te testen en te gebruiken. Karen doet een heleboel dingen op gevoel. Hij heeft geen speciale routines als het gaat om voeding of supplementen. Of een speciaal ochtendritueel.

Hij is gewoon heel erg goed in wat hij doet.

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de Project Leven Show: iOS en iPhone of Android.

gewichtheffen techniek

Karen Tovmasjan op een toernooi met een ‘snatch’

Samenvatting

Dit is wat mij bijblijft van deze podcast:

  1. Hoe bereidt hij zich voor op grote wedstrijden?
  2. Welke rol speelt geopolitiek en cultuur als het gaat om sport?
  3. Wat is de grootste fout die CrossFit atleten maken als ze gewichtheffen?

#1 In de aanloop naar grote wedstrijden richt Karen zich vooral op rust en herstel. Hij houdt zich niet teveel bezig met een wedstrijd, mentaal ook niet. Karen: “Hoe meer je over een wedstrijd nadenkt, hoe moeilijker het is. “

[pullquote cite=”Karen Tovmasjan” type=”center”]”Hoe meer je over een wedstrijd nadenkt, hoe moeilijker het is.”[/pullquote]

#2 Karen is geboren en opgegroeid in Armenië. In ons gesprek bespreken we welke rol geopolitieke gebeurtenissen een rol spelen in de sport. Hij vertelt dat de Armeense genocide een belangrijke reden is dat veel kinderen daar worstelen.

#3 De grootste fout die gewichtheffers en CrossFit atleten maken, dat is de houding. In de podcast legt Karen uit wat hij daarmee bedoelt en waar hij op let.

Karen Tovmasjan

Met Karen Tovmasjan voor de prijzenkast bij CrossFit Keistad

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Karen en ik over hebben gepraat:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!