Podcast interview met Johan Dhaeseleer. Hoe kun je productiever worden? Waarom is het goed om veel te experimenteren in het leven? In deze podcast praat ik met Johan Dhaeseleer van ExtraTijd.Be én de Memento21 podcast.

In ons gesprek vertelt Johan over de nummer één tip om productiever te worden en over de allerbeste gadgets, software en tools om effectief te werken.

Johan Dhaeseleer podcast

Johan Dhaeseleer is expert op het gebied van productiviteit en efficiënter werken. Vanuit zijn bedrijf Extratijd.be geeft hij online trainingen en lezingen hierover. Daarnaast volgt hij de opleiding Bulletproof Coaching. Tijdens de podcast hebben we het over deze opleiding, wat biohacking is en wat het voordeel is van dingen in je leven meten (quantified self).

Dit was een bijzondere podcast, want Johan was mijn eerste internationale gast. Daarnaast hebben Johan en ik veel gemeen. Daarom gaan we soms flink de diepte in over gadgets, gedragsverandering, data en boeken die we hebben gelezen. Oh ja, dit interview wordt ook gepubliceerd op de podcast van Johan [link onderin].

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast: iOS en iPhone of Android. Wil jij de podcast steunen? Word dan Patreon van de show!

Samenvatting

Dit is wat mij bijblijft van deze podcast:

  1. Waarom doet Johan experimenten?
  2. Hoe kun je productiever worden?
  3. Wat is de grens als het gaat om biohacking?

#1 Johan noemt zich zelf een ‘experimens’. Hij doet ongeveer 2 à 3 experimenten tegelijkertijd. Hij doet dat, net als ik, om zichzelf bewust de ruimte te geven om dingen anders te doen. Het is de beste manier om jezelf te dwingen uit je comfort zone te gaan.

#2 De allerbeste tip om productiever te worden is volgens Johan om vaker “nee” te zeggen. Als je genoeg energie hebt, dan is dat makkelijker om vol te houden. Een andere tip van Johan om productiever te worden is “track what you hack”. Wat je wil veranderen, moet je meten. Daarna ben jij je bewust van je gedrag en kun jij je gewoontes aanpassen.

[pullquote cite=”Johan Dhaeseleer” type=”center”] “Door het doen van experimenten geef jij jezelf bewust de ruimte om dingen anders te doen.”[/pullquote]

#3 Johan Dhaeseleer en ik praten lang over de grenzen van biohacking. Ik heb een chip in mijn lichaam, is dat ook iets voor Johan? Zou ik mijn seksleven willen meten? Wat is de impact van technologie op de maatschappij?

podcast Johan Dhaeseleer

Johan en ik. We hebben de podcast bij mij thuis opgenomen. 

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Johan en ik over hebben gepraat:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!