Ernst-Jan Pfauth is medeoprichter en CEO van De Correspondent. Eerder was hij hoofdredacteur van The Next Web en hoofd digitaal bij NRC Handelsblad.

Op de Nederlandse website van De Correspondent schrijft hij maandelijks over zelfverbetering. Daarnaast schreef hij meerdere boeken, onder meer over bloggen en dankbaarheid. In deze podcast praten we over deze thema’s, maar ook over nieuwe technologie en geldzaken.

Ernst-Jan Pfauth podcast

Ernst-Jan Pfauth woont en werkt nu in New York om The Correspondent daar op te zetten. In de podcast praten we over hoe zijn dagen er nu uit zien en wat hij ziet als de toekomst van online en offline media.

Wat ik zelf heel erg leuk vond aan dit gesprek, is dat één van de boeken van Ernst-Jan me heeft overgehaald om te beginnen met het starten met deze blog. Verder delen we veel interesses, zoals de maakbaarheid van succes, nieuwe technologie en persoonlijke financiën.

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast: iOS en iPhone of Android.

Samenvatting

Dit is wat mij bijblijft van deze podcast:

  1. Hoe kijkt hij naar de vooruitgang in online media, zoals bloggen en podcasten
  2. Waarom technologie steeds meer verdwijnt, met als voorbeeld de praatpaal Amazon Echo
  3. Waarom is dankbaarheid belangrijk voor meer geluk in je leven?
  4. Wat zijn de beste tips voor je eigen geldzaken?

#1 Als je ergens gepassioneerd over bent of veel kennis over hebt, dan maakt het internet het nog steeds mogelijk om je te uiten. Of je nu een blog, een podcast of een Youtube kanaal hebt. Ernst-Jan vertelt over waarom hij begon met bloggen, hoe het toen werkte en wat er is veranderd sinds 2008 (en wat niet).

#2 Een ‘smart speaker’ heeft niet echt een ‘killer feature’. Toch was Ernst-Jan verrast over hoe hij de Echo praatpaal van Amazon gebruikt. Ernst-Jan: “Technologie verdwijnt steeds meer en wordt steeds minder opvallend.”

[pullquote cite=”Ernst-Jan Pfauth” type=”center”]”Ik genoot niet meer van de dag zelf. Ik was alleen maar bezig met wat morgen beter kon doen.”[/pullquote]

#3 Waarom is dankbaarheid belangrijk voor meer geluk in je leven? Ernst-Jan heeft het Dankboek gemaakt, omdat dankbaarheid één van de belangrijkste (en best onderzochte factoren) is voor meer voldoening in het leven.

De reden hiervoor is dat hij merkte dat een ontevreden en oververmoeide productiviteitsmachine werd. “Ik genoot niet meer van de dag zelf. Ik was alleen maar bezig met wat ik morgen beter kon doen.” Hij kwam e achter dat het belangrijk is om jezelf eraan te herinneren waar je dankbaar voor bent, in plaats van te streven naar wat er beter en anders moet.

#4 Wat zijn de beste tips voor je eigen geldzaken? Ernst-Jan vertelt waarom hij geïnteresseerd is geraakt in minimalisme, duurzaamheid en persoonlijke financiën.

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt door:

  • Patreon supporters van de Project Leven Show

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Ernst-Jan en ik over hebben gepraat:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!