Marinka Bil is de expert in Nederland op het gebied van het paleo dieet. Zij heeft meerdere boeken geschreven over het paleo dieet en recepten, zoals Paleo Traktaties en het EetPaleo Kookboek. Daarnaast organiseert zij het Paleo Event en is zij de hoofdredacteur van het Paleo Magazine. Een gesprek over gezonde voeding en een uitgebalanceerde leefstijl.

Marinka Bil podcast

Marinka Bil is auteur van meerdere boeken over het paleo dieet en recepten. Zij volgt nu ook een opleiding over de psychologie van eten. We praten over haar eigen ontwikkeling, de groei van haar website, het schrijven van boeken en haar leefstijl.

Ik ken Marinka al wat langer. Zij heeft mij bijvoorbeeld gevraagd om dagvoorzitter te zijn op het Paleo Event dat zij organiseert [link onderin]. Eerder deed ze mee aan een paneldiscussie tijdens de Super Lifestyle Summit, die ik begeleidde.

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast: iOS en iPhone of Android. Wil jij de podcast steunen? Wordt dan Patreon van de show!

Samenvatting

Dit is wat mij bijblijft van deze podcast:

  1. Waarom heeft zij haar voedingspatroon volledig omgegooid?
  2. Wat is zo moeilijk aan het veranderen van je dieet?
  3. Waarom jij ook naar het Paleo Event moet komen

#1 Marinka heeft in haar jeugd op een hoog niveau gezwommen. Tot ze last kreeg van het chronisch vermoeidheidssyndroom. Na een zoektocht met artsen en therapeuten kwam zij uit bij het paleo dieet. Voor haar een bepalend moment in haar leven. Later volgde nog een (bijna) burn-out, wat er echt voor zorgde dat zij haar leefstijl radicaal ging aanpakken.

#2 Wat is het moeilijkste aan het veranderen van je voedingspatroon? Volgens Marinka gaat dat vooral over wat je denkt dat andere mensen over je denken. Doe je dingen voor jezelf of doe je omdat de maatschappij dat van je verwacht? Marinka deed een heleboel dingen om andere mensen blij te maken, in plaats van haarzelf.

[pullquote cite=”Marinka Bil” type=”center”] “Doe je dingen voor jezelf of omdat de maatschappij dat van je verwacht?”[/pullquote]

#3 Marinka is naar verschillende evenementen in het buitenland geweest over het paleo dieet of de evolutionaire leefstijl, onder meer in Berlijn en de Verenigde Staten. De redenen om te komen: de sfeer, goede sprekers, andere mensen met dezelfde interesse, barefoot hardlopen en animal walks. Een link naar het evenement staat onderin.

Met Marinka voor ons interview

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Marinka en ik over hebben gepraat:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!