Biohacking, Ochtendrituelen en Hartritmevariabiliteit. Podcast interview met Eduard de Wilde. Eduard is Digitaal Strateeg bij VODW en eigenaar van LiveHelfi.com. Een gesprek over slaap meten met een ring, een gezonde leefstijl, boter met koffie en olie en de kracht van ochtendroutines.

Eduard de Wilde podcast

Eduard de Wilde is sinds september 2016 Bulletproof Coach. Hij heeft 2 professionele verantwoordelijkheden als digitaal strateeg en als eigenaar van zijn webshop LiveHelfi. Aan het begin van het gesprek vertelt Eduard hoe hij dit kan combineren, zeker ook met een druk familieleven. Een van zijn manieren hiervoor is een uitgebreid ochtendritueel, waar we uitgebreid bij stil staan.

Eduard ken ik al een aantal jaren. We komen elkaar al een aantal jaren tegen op de jaarlijkse congressen en evenementen over biohacking, zoals de Biohacker Summit in Helsinki en Londen. In dit interview hebben we het onder meer over wat we hebben geleerd van de meest recente editie.

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast: iOS en iPhone of Android.

Samenvatting

Dit is wat mij bijblijft van deze podcast:

  1. Hoe is de interesse van Eduard in biohacking ontstaan?
  2. Wat is hartritmevariabiliteit?
  3. Waarom is je bioritme zo belangrijk?
  4. Het voordeel van ochtendroutines en rituelen.

#1. Voor Eduard is de interesse in biohacking gestart doordat hij last had van paniekaanvallen. Uiteindelijk heeft hij zoveel dingen geprobeerd dat zijn visie is veranderd: “Hoe jij je normaal voelt, is niet normaal”.

We praten over manieren waarop jij jezelf kan upgraden en over de (on)zin van onder andere bulletproof coffee.

#2. Wat is hartritmevariabiliteit? In het interview vertelt Eduard over hoe hij deze biomarker meet, wat het betekent en hoe hij deze gegevens toepast.

[pullquote cite=”Eduard de Wilde” type=”center”] “Hoe jij je normaal voelt, is niet normaal.”[/pullquote]

#3. Waarom is je bioritme zo belangrijk? Eduard en ik praten over hoe we door technologie steeds verder van de natuur zijn af gaan staan en hoe we tegelijkertijd weer technologie gebruiken om de nadelige effecten hiervan tegen te gaan.

Zo hebben we het over een lezing op de Biohacker Summit waar Liviu Babitz vertelde over een electronisch kompas dat hij in zijn borst heeft laten plaatsen.

#4. Wat is het voordeel van het hebben van ochtendrituelen en routines? Volgens Eduard is het voordeel dat je met een vaste routine geen aanspraak hoeft te doen op je wilskracht. Per dag heb je namelijk maar een beperkte hoeveelheid wilskracht. Eduard vertelt vervolgens hoe zijn ochtendritueel eruit ziet.

podcast Eduard de Wilde

Voor het interview met Eduard

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt door:

  • Patreon supporters van de Project Leven Show

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Eduard en ik over hebben gepraat.

We hadden het over deze podcast afleveringen:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!