Trainen voor defensie, CrossFit en sterker worden. Noël Brand is korporaal bij het Korps Mariniers. Hij is daar instructeur fysieke training. Daarnaast is hij eigenaar en ‘head coach’ van Defensietrainingsschema.nl, Breda Strength and Conditioning en CrossFit 013.

Wat betekent het om militair te zijn? Hoe ziet het selectietraject eruit? Wat betekent het om op missie in het buitenland te zijn?

Podcast met Noël Brand

Noël ken ik van de Super Lifestyle Summit. In het voorjaar van 2016 sprak hij op de derde editie over trainen voor Defensie en sterker worden. In deze podcast praten we over deze onderwerpen, maar gaat het ook over andere thema’s.

Luister naar de podcast als je meer wil weten over beter trainen (voor defensie) en CrossFit.

Zoals je zal merken, vind ik het ook heel boeiend om hem te vragen naar het leven als een militair. Waarom heeft hij gekozen voor het Korps Mariniers? Hoe ziet de selectie eruit? Hoe is het om op missie te zijn in Afghanistan?

Altijd nieuwe podcasts van me luisteren? Abonneer je op de Project Leven Show!

Mijn samenvatting

Dit heb ik geleerd van mijn gesprek met Noël:

  1. Hoe ziet de ochtendroutine van Noël eruit?
  2. Wat is rupsen? Wat heeft dat te maken met het selectietraject voor Defensie?
  3. Hoe ziet het leven eruit als je op missie bent als militair?
  4. Wat zijn de belangrijkste trainingsprincipes van Noël?

#1 De ochtendroutine van Noël. Hoe combineert hij al zijn verantwoordelijkheden? Op welke manier maakt hij nog tijd voor Braziliaans Jiu-Jitsu? En zijn relatie?

#2 Het selectietraject om bij de Marine, de Landmacht of Luchtmacht te komen. Hoe ziet dat eruit? Defensie is vooral geïnteresseerd in wat je doet op je slechtste dag. Niet hoe je bent als je lekker hebt geslapen en goed in je vel zit.

Nee, het gaat Defensie erom hoe je functioneert als je koud, nat en moe bent.

#3 Op missie in Afghanistan. Hoe kijkt Noël daar op terug? Hoe houd jij jezelf daar fysiek in vorm? Hoe zit het mentaal?

#4 De belangrijkste trainingsprincipes van Noël in zijn coaching en programmering. Dit zijn: train gestructureerd, train je zwakste schakel, kwaliteit boven kwantiteit en blijf luisteren naar je lichaam.

Noel Brand podcast

In de ‘brandweerman greep’ van Noël

De Shownotes

Dit kwam er nog meer aan bod:

Eerder schreef ik op de blog deze artikelen:

Eerder had ik de volgende podcast interviews over training en CrossFit:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!