Bionische mens: mogelijkheden, impact & ethiek. Aflevering met professor Peter-Paul Verbeek (Universiteit van Twente) en Robin Rotman (journalist BNR en Financieel Dagblad). Een gesprek over mensverbetering, exoskeletten, genetica en de ethiek hiervan.

Peter-Paul Verbeek podcast

Professor Peter-Paul Verbeek is hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek aan de Universiteit Twente én hij is directeur van het DesignLab van de universiteit. Hij is auteur van diverse boeken, zoals ‘Op de Vleugels van Icarus’ en ‘Grenzen aan de Mens’. Robin Rotman is journalist bij BNR Nieuwsradio en het Financieel Dagblad.

Gedurende tien afdelingen is Robin met Peter-Paul en mij in gesprek gegaan over de bionische mens, voor de podcast Bionic Man [link onderin]. Naast deze afleveringen verscheen er elke week een artikel over het thema in het Financieel Dagblad. De thema’s varieerden van implantaten tot genetische modificatie en van slimme pillen tot exoskeletten.

Aan het einde van de laatste aflevering draaiden we de rollen om. Ik werd de gespreksleider en vroeg aan Robin en Peter-Paul hoe zij terugkijken op de podcastreeks.

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast:

Helemaal fijn als je een review op één van deze kanalen achter laat!

Shownotes

Waar hebben we het over gehad? Dit zijn alle relevante links:

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt door:

  • Patreon supporters van de Biohacking Impact podcast
  • Boek Biohacking (mijn eigen boek)

Video

Dit interview verschijnt ook op het YouTube kanaal van PeterJoosten.net. Beluister het interview hieronder.

Interview met Peter-Paul Verbeek en Robin Rotman


Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!