Podcast interview met Arie Boomsma, auteur van boeken, presentator, televisiemaker en mede-eigenaar van de Vondelgym. We hebben een gesprek over identiteit, religie, biohacking, fitheid en technologie.

Arie Boomsma podcast

Arie Boomsma heeft inmiddels dertien boeken geschreven over diverse onderwerpen, zoals religie, opera en sport. Hij is een onafhankelijk televisiepresentator en presentator. Daarnaast is hij mede-eigenaar van de Vondelgym in Amsterdam.

Wat ik leuk vind aan dit gesprek, is dat Arie een aantal jaren eerder al een keer heb ontmoet. Aan het begin van deze podcast leg ik uit bij wat voor gelegenheid dit was. Daarnaast is hij heel open over allerlei onderwerpen; zo vertelt hij dat hij een moment overwogen heeft om zelf anabolen te gebruiken. In het gesprek legt hij uit waarom hij dat uiteindelijk niet heeft gedaan.

Wil je altijd nieuwe podcastafleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast:

Helemaal fijn als je een review op één van deze kanalen achter laat!

Samenvatting

Dit is wat mij bij blijft van deze podcast:

  1. Hoe kijkt Arie naar identiteit?
  2. Vervangt technologie de rol van religie?
  3. Welke rol heeft stoïcisme in het leven van Arie?

#1 Vanwege vooruitgang in biomedische technologie ben ik benieuwd hoe Arie kijkt naar identiteit. Hij maakte eerder namelijk het programma Hij is een Zij. Dat ging over mannen die zijn geboren in een lichaam van een vrouw of andersom. Hij verwoordt het mooi: ‘Dit programma ging om kracht. Het waren geen beslissingen, maar de behandelingen hielpen hen om zichzelf te worden.’

#2 Vervangen technologie en wetenschap de rol van religie? Arie ziet dat zelf niet zo. We praten over de ideeën vanuit het transhumanisme om het leven te verlengen en welke impact dat heeft op religie.

#3 De eerste keer dat ik Arie heb ontmoet was tijdens een debatavond Twintig over Twintig in de Rode Hoed. Het thema van de avond was zelfonthouding, waarbij ik vertelde over mijn persoonlijke experiment waarin ik een maand lang alleen koud heb gedoucht. Vanuit daar praten we verder over het stoïcisme en welke rol dit speelt in zijn leven.

Na afloop van het interview

Shownotes

Waar hebben we het nog meer over gehad?

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt door:

  • Patreon supporters van de Biohacking Impact podcast
  • Boek Biohacking (mijn eigen boek)

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Arie en ik over hebben gepraat:

We hadden het over deze podcast afleveringen:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!