Anti-aging, langer leven & onsterfelijkheid. Podcastinterviews: Aubrey de Grey (over onderzoek naar veroudering), Stephen Cave (over de wens van onsterfelijkheid) en Peter de Keizer (over het middel Proxofim, ook wel FOXO4-DRI genoemd).

Anti-aging podcast

Dit is een verdieping-aflevering. Dat betekent dat ik één onderwerp verder uitdiep aan de hand van theorie, gerelateerde concepten, voorbeelden uit de praktijk en een paar kortere interviews. In dit geval doe ik dat met Aubrey de Grey (Engelstalig), Stephen Cave (Engelstalig) en Peter de Keizer.

  • Aubrey de Grey (EN) is een bekende voorvechter van onderzoek naar veroudering. Hij is directeur van de SENS Foundation en auteur van diverse boeken over het tegengaan van veroudering. Ik interviewde hem op het EHA 2018 (Eurosymposium on Healthy Ageing) in Brussel.
  • Stephen Cave (EN) is onderzoeker bij de University of Cambridge en directeur van het Leverhulme Centre for the Future of Intelligence. Hij schreef een boek over het streven van de mens naar onsterfelijkheid. Ik interviewde hem op de Brave New World conference 2018 in Leiden.
  • Peter de Keizer is onderzoeker bij het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij doet onderzoek naar Proxofim, een molecuul dat helpt senescente cellen zichzelf vernietigen. Ik interviewde hem tijdens het evenement Fakton Forum waar we allebei een lezing gaven.

In deze aflevering praat ik over vooruitgang in het wetenschappelijk onderzoek naar veroudering, welke methoden beschikbaar zijn en wat de mogelijke impact hiervan is. Voor de interviews geef ik zelf een langere inleiding hoe ik naar de thematiek kijk.

Beluister de aflevering hieronder:

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast:

Helemaal fijn als je een review op één van deze kanalen achter laat!

Shownotes

Dit zijn externe links die ik heb gebruikt:

Wil je meer weten over biohacking?

Video

De afzonderlijke interviews (behalve die met Peter de Keizer) verschenen ook op het YouTube kanaal van PeterJoosten.net. Bekijk en beluister de interviews hieronder.

Interview met Aubrey de Grey

Interview met Stephen Cave, University of Cambridge

Meer lezen?

Dit zijn andere podcasts over dit onderwerp:

  • Interview met Kris Verburgh
  • Interview met Andrea Maier

Dit zijn links naar artikelen die ik over deze thema’s schreef op mijn blogs:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!