Anti-aging, langer leven & Onsterfelijkheid. Een podcast interview met professor Andrea Maier (hoogleraar VU & Melbourne) over ontwikkelingen in de wetenschap en technologie, maar ook wat je zelf kan doen om gezond oud te worden. Ze is auteur van het boek Eeuwig Houdbaar, dat gaat over onderzoek naar veroudering en manieren om dit te vertragen.

Andrea Maier podcast

Andrea Maier is hoogleraar Gerontologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en hoogleraar Interne Geneeskunde & Geriatrie aan de University of Melbourne. Daar is ze tevens directeur van de divisie Interne Geneeskunde, Longgeneeskunde, Geriatrie en Langdurige Zorg in het Royal Melbourne Hospital. Ze verschijnt regelmatig in de media om te vertellen over haar werk, onder andere was zij te gast bij Zomergasten in 2016.

Wat me vooral aanspreekt aan Andrea is dat ze de theorie die ze onderzoekt, onderwijst en over schrijft ook in de praktijk brengt, naast de professionele verantwoordelijkheden die ze heeft met een functie aan de Universiteit van Amsterdam én die van Melbourne.

Wil je altijd nieuwe podcast afleveringen van me luisteren? Abonneer je op de podcast:

Helemaal fijn als je een review op één van deze kanalen achter laat!

Shownotes

Waar hebben we het over gehad? Dit zijn alle relevante links:

Wil je meer weten over biohacking?

Video

Een deel van dit interview verschijnt ook op het YouTube kanaal van PeterJoosten.net. Bekijk en beluister het interview hieronder.

Interview met professor Andrea Maier 

Meer lezen?

Eerder schreef ik ook over een aantal onderwerpen waar Andrea Maier en ik over hebben gepraat.

We hadden het over deze podcast afleveringen:

Wat vond jij van deze podcast? Laat het me weten in de comments!